HİKMET KİLER FEN LİSESİ

02.06.2022 885

OKULUN TARİHÇESİ VE YAPISI

Okulumuz 2007-2008 eğitim öğretim yılında Bitlis Anadolu Lisesi bünyesinde açılmıştır. 4 Temmuz 2007'de Hikmet Kiler Vakfı tarafından temeli atılan okulumuz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın katılımıyla 08.08.2008 tarihinde açılmıştır.

Okulumuz 15.000 metre karelik alan üzerine inşa edilmiştir. Okulumuz eğitim öğretim binası, pansiyon binası ve kapalı spor salonu olmak üzere üç binadan oluşmaktadır. Bahçemizde futbol, basketbol ve voleybol sahaları bulunmaktadır. Dört katlı okul binamızda 16 normal derslik, 8 branş dersliği bulunmaktadır. Ayrıca dinlenme salonu kütüphane, proje hazırlama odası ve sergi salonu bulunmaktadır. Okulumuzda bilgisayar destekli fen laboratuvarları ve bilgisayar sınıfları bulunmaktadır. Laboratuvarlarımız, çoğu üniversite ile yarışacak düzeyde donanıma sahiptir. Bütün çalışmalarımız okulumuzun kalitesini ve başarı çıtasını daha yükseklere çıkartmak içindir.